***Hår- og hudpleie***

Har de siste månedene lest mye angående tilsetningstoffer i kosmetikk o.l., og funnet ut at jeg skal bytte ut alt jeg bruker. Har egentlig ikke vært fornøyd med noe, så leste en del på nett og fant ut at jeg skulle teste litt forskjellig. Er fortsatt i testfasen på det meste, men satsingsområdet mitt ligger i produkter uten parabener, mineraloljer og andre stoffer som kan ha negativ effekt over tid.

Bytter ut gradvis etter hvert som det jeg har fra før blir brukt opp, i og med at dette også er dyre produkter, men inneholder ting jeg ikke lenger ønsker å bade meg selv i. Det begynte med at jeg innså at jeg er kommet over kneika aldersmessig, og at det nå begynner å bli særdeles viktig å ivareta det man har. Jeg har i utgangspunktet ikke den fineste og glatteste huden, da jeg har ødelagt den både ved å ta mye solarium uten beskyttelse, samt at jeg er dårlig til å vaske av meg all sminke hver kveld. Dette er jo tortur for huden til en som bruker foundation, solpudder o.l. hver eneste dag.

Til nå har jeg brukt ansiktskrem og øyekrem fra Clinique, men de har vel egentlig ikke gjort spesielt mye for huden min.
Brukte lenge en shampo og balsam fra Redken, men det siste året har jeg brukt butikkshampo (aner ikke hvorfor), og har as always, innsett at dette virkelig er noe syntetisk dritt!

HÅR:

I stedet for å kjøpe Redken igjen, ville jeg finne noe som var mer "rent". Alle har vel sikkert nå hørt om Moroccanoil? Dette har jo tatt helt av, og da jeg så at ingrediensene passet det jeg var på utkikk etter var det vel ingen tvil om at dette måtte prøves. OH MY GOD! Redken kan gå å legge seg, dette er de beste salongproduktene jeg noensinne har prøvd - og jeg har prøvd mange!

 I og med at jeg er skeptiker valgte jeg å kjøpe kun shampo og balsam først. Har brukt dette i ca. en mnd. nå, og gikk til anskaffelse av oljen for en uke siden. Fryktet at oljen skulle tynge håret mitt, i og med at jeg har asiatisk hår som blir veldig fort fett/tungt. Oljen har stikk motsatt effekt. Silkemykt og luftig hår. Anbefaler det av hele mitt hjerte!

Som jeg alltid har erfart så blir håret immun mot alt hvis man bruker de samme produktene for lenge, så jeg regner med jeg må ha noen back up-produkter for å variere litt om dette skulle skje. Vi får se hva det blir til...


"Moisture Repair" shampo og balsam; 199,- per flaske
Oil treatment: 299,-


HUD:

Her har jeg egentlig bestemt meg for å investere i Dermalogica, MD Formulations eller noe i den klassen. Men dette koster skjorta, og jeg får ta en ting av gangen.
Holder meg derfor fortsatt til en nyåpnet krukke med Clinique "All about eyes"-øyekrem.

Pluss at jeg er midt i et allerede påbegynt prosjekt, har funnet meg en supernaturlig serie (som for øvrig også koster nesten hele skjorta); Dr. Hauschka.
I tillegg snuser jeg litt på produktene til den spanske serien Sensilis (også fri for parabener, mineraloljer etc.).

Dr. Hauschka inneholder kun naturlige ingredienser, og alt er basert på planter, blomster og oljer. Parfymefritt, men dufter mye pga. eteriske oljer. Vet noen reagerer på disse oljene, men foreløpig har huden min slukt det rått på en positiv måte. Det geniale er at disse produktene kan kombineres på forskjellige måter, noe som resulterer i forskjellig effekt ut i fra det behovet du har.

Begynte her også med å kjøpe et par produkter i serien for å teste. Da disse virket gode, har jeg nå gått til innkjøp av et par ting til. Mangler ett siste produkt før jeg anser "ønskelista" som komplett.
Følte prisene ikke var så stive, men innså etter hvert at dette var feil. Beholderne er ganske små, og ikke alle er like drøye. Derfor er dette svindyrt!


Denne mangler jeg foreløpig:
Ansiktsolje som skal brukes i soner med uren hud/store porer.
Den regulerer huden slik at den ikke blir fet og porer glattes ut.

 

Flytende dagkrem og farget dagkrem;
Disse produktene egner seg veldig godt sammen, så jeg blander disse.


Ansiktsmaske som stimulerer huden til fornyelse og strammer opp sliten hud.
De har veldig mange ansiktsmasker å velge mellom, så her kan man finne noe som passer sitt behov.

Denne rensemoussen fra Sensilis ble jeg veldig fornøyd med, lett og god.
Rene ingredienser. Inneholder parfyme, men dette går bra for min del.
Sinnsykt drøy i bruk, så man trenger ikke mer enn en dose på str. med en ert for å vaske både ansikt og hals.
Da er ikke 280,- så dyrt likevel.

Bodylotion/Bodywash:

Fikk for lenge siden fikk jeg en del småflasker med Ole Henriksen-produkter fra min søster i et gavesett. Har spart de lenge, men har endelig fått testet de.
Her ble jeg meget fornøyd med alt faktisk. Skal definitivt investere i en del ting fra den serien også.


Synes også denne bodylotionen fra Cosmica er helt grei.
Den gir ikke alltid en langvarig effekt, men er lett og god som hverdagslotion.

Disse to, derimot, har virkelig gjort underverker for huden min. Huden min blir veldig lett tørr, spesielt etter en dusj.
Ved bruk av disse to opplevde jeg for første gang i mitt liv at jeg ikke fikk et desperat behov for å smøre meg inn med en gang jeg var ferdig med å dusje.
Veldig imponerende!To forskjellige lotioner. Gode begge to. Veldig lette i konsistensen, og jeg fryktet at det ikke ble nok for huden min.
Men joda, den trakk raskt inn, men jeg ble ikke tørr, og effekten er langvarig.
Den blå lotionen gir en kjølende peppermynte-effekt, så etter lange arbeidsdager har jeg brukt å massere slitne ben og legger med denne.Wow! Jeg kjeda meg sånn at jeg faktisk fikk skrevet et skikkelig langt innlegg. Det er lenge siden.
Merker at jeg aldri i livet kommer til å ha tid til å bli en produktiv blogger, men det er godt en gang i blant.

Ha en flott lørdag alle sammen!

I mellomtiden har jeg satt i gang Tom Henrik til å lage dette:

"Surf & Turf" - Biff med scampi


 

-Jatte-

7 kommentarer

Lill

19.05.2012 kl.21:08

Kjempe fin blogg, kommenter gjerne tilbake :)

thereseoterhals

19.05.2012 kl.21:12

jeg bruker også dr.hauschka, er kjempe fornøyd men ansikstrensen og dagkremen :))

julieogsofiesinblogg

19.05.2012 kl.21:13

Kjempe fin blogg, snilt du deler dine tips <3

Du var drit pen <3

Kommenter gjerne tilbake <3

No Shampoo

19.05.2012 kl.21:50

Moroccanoil inneholder mye silikoner, men ellers liker jeg dr.hauschka kjempegodt :-)

Janette W

19.05.2012 kl.22:24

No Shampoo:

Ja, men det gjør vel de fleste hårprodukter som gir den effekten jeg trenger. Men det som er så bra med Moroccanoil er at den inneholder mye annet bra:) Tar jeg ikke helt feil så er det olja som har silikon, ikke shampoen/balsamen? Eller så gikk innholdsfortegnelsene i surr for meg:p

Maria

28.07.2012 kl.16:06

hvor kjøper du shampooen og balsamen? :) og dr . hauschka produktene?

Janette W

07.09.2012 kl.11:43

Hei Maria!

Hårproduktene kjøper jeg hos en frisør som fører disse merkene (begynner å bli veldig mange nå). Og Dr. Hauschka fås kjøpt hos Vita!

Hr. Meg

24.02.2014 kl.19:14

Fytti katta så flott du er.

Skriv en ny kommentar

Janette W

Janette W

28, Trondheim

Ei gladjente fra Trondheim. Er halvt filippinsk og halvt norsk. Fra å ha vært en aktiv blogger, har jeg de siste årene gått over til en mer rolig og privat tilværelse. Hverdagen har innhentet meg, og jeg deler når jeg får tid og mulighet.

Kategorier

Arkiv

hits